Cara Mengganti Tab Mandi Dengan Pancuran

Cara Mengganti Tab Mandi Dengan Pancuran

Pandangan: 339     Pengarang: Perkakasan Kaca SUP China      Masa Terbit: 07/25/2022      asal usul: https://www.aiglasshardware.com

Cara Mengganti Tab Mandi Dengan Pancuran

Menggantikan tab mandi dengan pancuran mandian berada di bahagian atas senarai pengubahsuaian pemilik rumah—dan atas alasan yang kukuh. Pancuran mandi mengambil lebih sedikit ruang di bilik mandi, membenarkan lebih banyak ruang untuk ciri lain. Walaupun tab mandi pernah dilihat sebagai ciri penting bilik mandi berciri lengkap, pasaran hartanah hari ini sering meletakkan nilai yang lebih tinggi pada bilik pancuran mandian, yang menawarkan kemudahan pantas untuk orang dewasa yang lebih muda dan penggunaan yang lebih mudah untuk individu yang semakin tua.

Menggantikan tab dengan bilik pancuran mandian adalah projek yang sangat popular untuk pergerakan mengikut umur, yang menekankan kehidupan tanpa halangan. Kebanyakan apron tab mandi adalah sekurang-kurangnya 30 inci tinggi, jadi menggantikan tab mandi dengan bilik pancuran mandian yang lebih mudah diakses adalah sangat popular untuk pemilik rumah yang lebih tua.

Sebelum awak bermula
Menggantikan tab mandi dengan bilik pancuran mandian adalah projek utama yang memerlukan kemahiran yang tidak dimiliki oleh semua pemilik rumah. Jika projek alih keluar dan penggantian skala penuh melebihi tahap keselesaan DIY anda, anda boleh mempertimbangkan dua alternatif.

Menambah Kepala Pancuran pada Tab Sedia Ada
Walaupun ia masih merupakan projek yang agak maju, anda boleh menambah kepala pancuran pada ceruk tab mandi sedia ada dan bukannya mengeluarkan sepenuhnya tab mandi. Proses ini biasanya melibatkan perobohan “dinding basah” di mana paip terletak untuk menggantikan susunan paip. Dengan dinding ini terdedah kepada stud, injap paip lama ditanggalkan dan digantikan dengan unit baharu yang termasuk riser pancuran mandian dan kepala semburan yang dipasang pada ketinggian pancuran mandian. Kemudian, dinding yang basah dijubin semula (atau ditutup dengan panel keliling baharu).

Dengan tambahan pintu pancuran mandian atau langsir pancuran mandian, tab mandi kini boleh berfungsi sebagai tab mandi dan kuali pancuran mandian, menjadikan lekapan yang lebih serba boleh. Projek ini adalah kurang memakan masa daripada membuang sepenuhnya tab, tetapi ia masih memerlukan kemahiran paip yang baik, serta beberapa asas pertukangan dan mungkin kemahiran memasang jubin.

Walau bagaimanapun, kerana apron tab kekal di tempatnya, konfigurasi ini masih sukar digunakan untuk orang yang mempunyai mobiliti terhad. Ini bukan pilihan yang baik jika penuaan di tempat adalah matlamat.

Menambah Pancuran Mandi Pegang Tangan
Cara yang lebih mudah untuk menambah pancuran mandian yang berfungsi pada tab mandi ialah dengan menggantikan muncung tab mandi dengan muncung pengalih khas yang dipasang pada pancuran mandian pegang tangan—hos fleksibel dan kepala semburan yang boleh dipasang dengan kurungan pada dinding pada ketinggian pancuran mandian. Pendekatan ini hanya sesuai apabila dindingnya sudah kalis air, seperti dalam ceruk tab dengan jubin seramik atau dengan panel keliling gentian kaca atau akrilik. Pasangkan muncung dan pendakap dinding baharu, kemudian tambahkan tirai pancuran mandian atau pintu, dan tab mandi anda kini termasuk pancuran mandian yang berfungsi dengan sempurna—jika agak tidak formal.

Ini boleh menjadi penyelesaian terbaik untuk penghuni pangsapuri yang tidak dapat melakukan kerja-kerja pengubahsuaian besar yang diperlukan untuk menggantikan tab mandi.

Bila Perlu Menghubungi Profesional
Jangan tersilap—menggantikan tab mandi dengan pancuran mandian menolak had perkara yang boleh dicapai dengan mudah oleh yang melakukan sendiri. Projek ini menyentuh hampir semua elemen yang terlibat dalam mana-mana projek pengubahsuaian bilik mandi utama, yang memerlukan rangkaian lengkap perobohan, pertukangan kayu, paip dan kemahiran kemasan, serta pengalaman dengan pelbagai peralatan tangan dan kuasa. Jika anda tidak berasa selesa dengan mana-mana kemahiran ini, anda dinasihatkan untuk mempertimbangkan untuk mengupah profesional untuk pekerjaan itu. Dan mengupah kontraktor sememangnya disyorkan jika anda hanya mempunyai satu bilik mandi, kerana projek pengubahsuaian ini berpotensi menyebabkan bilik mandi anda tidak dapat digunakan selama beberapa hari. Projek yang mengambil DIYer seminggu mungkin mengambil pasukan profesional hanya satu atau dua hari.

Petua
Jika anda berhasrat untuk mengupah seorang profesional, pastikan mereka dilesenkan, dapatkan sekurang-kurangnya tiga anggaran untuk pekerjaan itu dan semak rujukan untuk memastikan anda mengupah pakar yang berkelayakan.

Tetapi satu elemen boleh menjadikan projek itu lebih mudah untuk DIYers: kit pancuran pasang siap. Tersedia dalam stok atau mengikut pesanan tersuai di kebanyakan pusat rumah, kit pancuran mandian menyediakan anda dengan kuali pancuran mandian akrilik, panel dinding penting yang sepadan dan pintu pancuran mandian. Kit pancuran pasang siap (atau pasang siap) menjimatkan masa yang banyak dan menghapuskan banyak kerja jubin yang biasanya diperlukan untuk gerai pancuran mandian tersuai.

Perkara yang Anda Perlukan
Peralatan /Alatan
· Gerudi tanpa wayar
· Prybar
· Gergaji salingan
· Tukul
· Perlindungan mata dan pendengaran
· Berayun pelbagai alat
· Vakum kedai
· Alat paip asas
· Caulk pistol

Bahan
· Pelekat pembinaan (jika perlu)
· Kit pancuran pasang siap
· Set paip pancuran mandian
· PEX atau paip tembaga dan kelengkapan yang berkaitan
· Dempul tab dan jubin silikon
· Skru atau paku (mengikut keperluan)

SUP Perkakasan Kaca menawarkan pintu kaca gelangsar dan kit hareware pintu kaca engsel, semua kit perkakasan pintu kaca bilik mandi siri penuh. Jika anda ingin mengetahui sebarang butiran, sila hubungi kami.

POS TERBARU

> Bahan perkakasan manakah yang lebih baik untuk membuat bilik mandi? Syarikat bilik mandi menjawab untuk anda

> Bagaimana untuk membina bilik mandi tanpa bingkai?

> Cara Mengganti Tab Mandi Dengan Pancuran

> Apakah kandang pancuran mandian tanpa bingkai?

> Kit penggelek pintu kayu gelongsor: Membahagikan Ruang Tanpa Membahagikan Rumah

> Pintu Kaca Gelongsor Pemasangan Mudah: Lebih Banyak Pilihan Pemasangan, Kurang Kekusutan

> Kit perkakasan kaca pintu pancuran mandian gelangsar SUP : Pelbagai Penyelesaian Tersedia

> SUP , Pengilang perkakasan kaca, pancuran mandian kaca tanpa bingkai adalah pilihan yang paling popular

POST TAG

Produk Berkaitan

Bootstrap