Bagaimana untuk membina bilik mandi tanpa bingkai?

Bagaimana untuk membina bilik mandi tanpa bingkai?

Pandangan: 304     Pengarang: Perkakasan Kaca SUP China      Masa Terbit: 08/20/2022      asal usul: https://www.aiglasshardware.com

Adakah anda merancang untuk merapikan rumah baru anda atau menaik taraf bilik mandi lama anda? Dan adakah anda ingin mencuba DIY bilik mandi impian anda sendiri?

Ia adalah kerja yang mudah untuk membina bilik mandi tanpa bingkai DIY anda dengan pembekal pintu kaca yang betul. Perkakasan Kaca akan menjadi yang betul.

Bina kepungan pintu pancuran mandian tersuai anda menggunakan Perkakasan Kaca kami.

Membina kepungan pintu pancuran mandian tanpa bingkai anda impian anda tidak pernah semudah ini!

Hubungi kami, hantar keperluan perkakasan kaca anda kepada , kami akan menawarkan perkakasan yang sesuai untuk bilik mandi anda.

Cadangan daripada Perkakasan Kaca:

Ayunan Pintu
Pintu biasa adalah 28″ hingga 30″ lebar. Kami biasanya cuba mengelakkan pintu yang kurang daripada 24″ atau lebih lebar daripada 34″. Pintu berayun 180 darjah, masuk dan keluar. Anda perlu merancang ruang yang mencukupi untuk mengelakkan halangan seperti tandas, meja solek atau bar tuala. Di bahagian dalam pancuran mandian, pastikan terdapat kelegaan untuk lekapan seperti kepala hujan. Selalunya disyorkan agar pintu berayun pada sisi pancuran mandian yang sama dengan kawalan pancuran mandian. Dengan cara ini pintu boleh terbuka keluar untuk membelok dan memasuki pancuran mandian dan memberikan capaian terpendek kepada kawalan. Apabila keluar dari bilik mandi, pintu ditarik masuk dan menitis ke dasar, bukan di lantai.

Panel Tetap
Panel tetap yang berada dalam satah yang sama dengan pintu dianggap sebagai panel “sebaris”. Mereka boleh tinggi penuh atau berlekuk di atas bangku, berlekuk di atas dinding kuda atau meraut.

Jika panel perlu ditakuk untuk melepasi bangku atau di atas dinding kuda, ia juga dipanggil panel “step-up”. Jika ini adalah sebahagian daripada reka bentuk anda, anda perlu memastikan bahawa kaki pada panel sekurang-kurangnya 4″ dan takuk sekurang-kurangnya 2.5″ dalam. Hubungi kami untuk membincangkan perkara ini jika anda mempunyai sebarang pertanyaan.

Panel yang berada pada 90 darjah (atau sudut tersuai) ke hadapan pancuran mandian dipanggil panel “kembali”. Di sudut tempat panel kembali bertemu dengan panel sebaris, kami menggunakan sambungan mitra dan silikon untuk kestabilan. Kadangkala perlu juga menggunakan pengapit kecil pada bahagian atas kaca di persimpangan ini untuk kestabilan tambahan.

Terdapat dua pilihan asas untuk memasang panel kaca tetap pada jubin, saluran dan klip. Saluran adalah anggun dan memberikan pandangan yang tidak terhalang pada kaca. Saluran juga menyediakan pengedap air yang hebat dan tidak memerlukan penggerudian ke dalam penghalang air di tepi jalan. Klip bergaya dan berteknologi tinggi. Klip menambah sedikit kos kerana fabrikasi kaca tambahan dan masa pemasangan yang mereka perlukan. Sesetengah reka bentuk menggabungkan klip di sisi dan saluran di bahagian bawah untuk penampilan yang hebat dengan prestasi air jangka panjang yang lebih baik.

Ketinggian
Kami biasanya mengesyorkan bahawa ketinggian kepungan pancuran mandian berada di atas kepala pancuran mandian. Apabila ketinggian pintu mencapai 84″ berat mungkin menjadi isu. Anda juga perlu mempertimbangkan untuk meninggalkan ruang yang cukup di antara bahagian atas kandang dan siling untuk membolehkan wap keluar. Meninggalkan sekurang-kurangnya 6″ ruang adalah peraturan yang baik.

Engsel, Sandaran dan Sokongan Pintu
Reka bentuk yang paling anggun dan paling kos efektif adalah dengan engsel pintu di dinding. Pintu tanpa bingkai adalah berat dan memerlukan sokongan struktur (kancing) di belakang jubin jika pintu bergantung pada dinding. Pastikan terdapat kancing dua atau tiga untuk sandaran di belakang jubin di mana pintu kaca akan bertemu dengan jubin. Ini biasanya merupakan pusat jalan raya. Ini juga boleh dicapai dengan memasang “tali” 2X6 di antara stud berpusat pada 12″ di atas tepi jalan dan 12″ di bawah bahagian atas kaca. Ini akan memastikan gigitan yang betul untuk skru engsel dan mengurangkan kemungkinan jubin retak semasa pemasangan.

Dalam hal memasang pintu baharu ke dalam jubin sedia ada, palam boleh digunakan untuk memasang engsel. Palam berfungsi pada kebanyakan masa, tetapi boleh menyebabkan jubin retak.

Jika anda tidak engsel ke dinding (engsel ke kaca), kepungan anda memerlukan pengepala untuk menyokong berat hayunan pintu. Alternatif kepada pengepala adalah untuk menjalankan panel yang menyokong pintu ke siling, untuk memberikan kestabilan untuk pintu. Ini biasanya dilakukan dalam mandi wap.

Perkakasan kaca
Terdapat dua jenis pintu kaca: engsel atau gelangsar, perbezaan yang paling banyak ialah cara pengendalian pintu, ia menggunakan perkakasan pintu kaca yang berbeza, sistem pintu kaca gelongsor atau sistem pintu kaca engsel.

Sokongan Perkakasan Kaca mengalami inovasi sebenar daripada orang yang merevolusikan cara pengubahsuaian bilik mandi dilakukan!

Perkakasan kaca merangkumi banyak bahagian yang berbeza, contohnya, engsel, pemegang, penyambung, tombol pintu, penggelek gelongsor atau kelengkapan tampalan. Nasib baik, ia menawarkan perkara yang disebutkan di atas. kelengkapan perkakasan: Siri Engsel Aluminium, Bar Sokongan Bilik Mandi, Siri Pengapit Kaca, Pemegang Pintu Kaca, Pemasangan Handrail-Standoff, Perkakasan Pintu Gelangsar, Tombol Pintu Pancuran Mandi, Oleh itu, mengapa tidak hubungi kami, dan beritahu saya apa yang anda mahukan, kami akan menulis kepada anda kembali tidak lama lagi.

POS TERBARU

> Bahan perkakasan manakah yang lebih baik untuk membuat bilik mandi? Syarikat bilik mandi menjawab untuk anda

> Bagaimana untuk membina bilik mandi tanpa bingkai?

> Cara Mengganti Tab Mandi Dengan Pancuran

> Apakah kandang pancuran mandian tanpa bingkai?

> Kit penggelek pintu kayu gelongsor: Membahagikan Ruang Tanpa Membahagikan Rumah

> Pintu Kaca Gelongsor Pemasangan Mudah: Lebih Banyak Pilihan Pemasangan, Kurang Kekusutan

> Kit perkakasan kaca pintu pancuran mandian gelangsar SUP : Pelbagai Penyelesaian Tersedia

> SUP , Pengilang perkakasan kaca, pancuran mandian kaca tanpa bingkai adalah pilihan yang paling popular

POST TAG

Produk Berkaitan

Bootstrap